NE

Skärmavbild 2015-08-28 kl. 07.46.38

I Nationalencyklopedin kan du hitta olika digitala kunskapstjänster. Du kan använda dem i datorn, på surfplattan och i mobilen.

Uppslagsverket – här kan du fördjupa dig i olika ämnen. Många artiklar finns i två varianter: enkel eller lång. Där finns även ett rikt bildmaterial.

Ordböcker finns på svenska, engelska, tyska, spanska, franska, arabiska samt ett 20-tal minoritetsspråk. Du har även tillgång till Norstedts svenska synonymordbok.

Play ger dig tillgång till filmer, dokumentärer eller program som du kan använda i din undervisning. Här finns UR-program för alla stadier och ämnen, ett urval ab BBC:s högkvalitativa dokumentärfilmed för gymnasiet och Filmnavets faktafilmer för grundskolan.

Världens länder är en faktakälla där eleverna får kunskap om och kan jämföra världens länder samt utveckla sin förmåga att förstå sammanhang och dra slutsatser om globala frågeställningar.

E-språk är ett undervisningsmaterial på engelska, spanska, franska, tyska och svenska där eleverna tränar läs- och hörförståelse.

Temapaket är ett undervisningsmaterial för olika åldrar, vilket är knutet till läroplanen. Här finns bland annat praktiska aktiviteter, faktafrågor, fördjupningar, animationer och länktips inom skilda  ämnen.                                                                                                                  

Junior innehåller lärresurser som är särskilt anpassade för F- åk 3. Här finns en anpassad sökfunktion och pedagogiska appar med läroplansanknytning. Apparna hämtas i Appstore.

Inloggning: Om du är uppkopplad på Varbergsnätet loggas du direkt. För att kunna använda tjänsten ex. hemma behöver du skapa ett personligt konto. Under Varbergs kommun uppe i högra hörnet, finns möjlighet till det. Tänk på att du måste vara på Varbergsnätet för att kunna skapa ett personligt konto.

För att kunna logga in på på apparna som hör till NE måste man ha ett personligt konto. Ett tips till er som arbetar med yngre elever och har en iPad till varje elev är att skapa ett konto för klassen.

Annonser