Tips om notskrivningsprogram och lite annat från Johan Larsson på PS

Programmet heter Musescore och är ett riktigt ambitiöst open source-projekt. Det är helt gratis och funkar jättebra. Det går dessutom ganska lätt på datorn vilket kan vara ett problem med dylika program. Du hittar det här.

Det finns även en sida kopplad till programmet som heter musescore.com. Det är en publiceringstjänst där man kan hitta bra gratisnoter för olika ändamål och även publicera själv. Sidan hittar du här.

Ett annat alternativ är ett program som heter Noteflight. Det funkar lite som google docs, d v s man gör allt direkt i webbläsaren och kan samarbeta flera runt samma projekt. Programmet är som många andra att det finns en light-variant som är gratis och mer avancerade betalvarianter. Du hittar programmet här.

Är det gratis noter man är ute efter så finns det en bra site som heter Wikifonia. Där finns många sk leadsheets på låtar, dvs melodinoter+ackord. Du hittar siten här.

En sida med webbresurser i musik  är Midnight music och är guld värd. Du hittar siten här.

En PDF med länkar till de flesta användbara gratisresurser i musik hittar du här: Ultimate-Free-Music-Resources-Guide-2012

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s